برداشتن خال و جاي زخم
در علم پزشکی به سلولهایی که بهطور نابهجا و تعداد زیاد در محلی غیر از محل اصلی خود تجمع یافتهاند، خال میگویند. بنابراین خالها با توجه به اینکه جنس سلول سازنده آنها چه باشد باهم تفاوت دارند....
اما اکثر خالهایی که در نواحی سر و صورت و بدن ایجاد میشوند از جنس سلولهای رنگدانهساز یا ملانوسیت هستند. این خالها اغلب تیره و به اندازه یک نقطه یا حداکثر چند سانتیمتر هستند. اغلب این خالها بدون خطر و عارضهاند و فقط از جنبه زیبایی اهمیت دارند
برداشتن خال (Mole Removal) با روشهای مختلف انجام میشود و یک عمل سرپایی است. عوامل مختلفی در ایجاد این ضایعات پوستی روی بدن و صورت موثر هستند اما در برخی مواقع برداشتن خال فقط جنبه درمانی پیدا میکند.
در دنیای امروز بیش از پیش به زیبایی اهمیت داده میشود. افراد زیادی خالهای متعددی روی نواحی مختلف پوست بدن و صورت خود دارند که گاهی شکل طبیعی نخواهد داشت. برداشتن خال میتواند شما را برای همیشه از شر این ضایعات پوستی غیرمعمول خلاص کند.
هرچه زودتر قبل از بزرگ شدن خالها برای برداشتن آنها اقدام کنید، احتمال از بین رفتن کامل خالها بدون هیچ جای زخم یا اسکار بیشتر است.
اکثر افراد متقاضی برای رفع خالهای بدن و صورت، بهدلیل زیبایی بیشتر این کار را انجام میدهند. اگر خالها سرطانی باشند تنها راه برداشتن آنها جراحی است اما در غیر این صورت میتوان با راهکارهای مختلف این ضایعات پوستی را برطرف کرد.
انواع روش برداشتن خال شامل موارد زیر میشود:
پیشرفت علم باعث شده تا بتوان به کمک دستگاه لیزر بسیاری از جراحیهای سنتی را با دقت بیشتر و مدت زمان کوتاهتری انجام داد. لیزر برای برداشتن خال صورت اثربخشی بسیار بالایی دارد. بهطور کلی انواع خالهای عروقی، مسطح و لکهای پوستی قهوه یا سیاه را میتوان بهآسانی با لیزر برطرف کرد.
در این روش متخصص پوست با بیحسی موضعی در ناحیه مورد نظر فرایند لیزر درمانی را آغاز میکند که حدود ۲ تا سه جلسه طول میکشد. برداشتنخال با لیزر بدون درد، خونریزی و ایجاد هر نوع اسکار روی بدن یا صورت انجام خواهد شد. احتمالا حدود یک تا ۲ ماه محل خال کمی قرمز و متورم است اما با گذشت زمان کاملا برطرف میشود.
یکی از قدیمیترین روشهای رفع خال بدن یا صورت سوزاندن آنها به وسیله دستگاه کوتر است. این دستگاه با تولید گرما به کمک جریان برق در جهت سوزاندن خالها اقدام میکند.
اما یکی از معایب این روش که باعث شده امروزه تقریبا منسوخ شود، ایجاد جای اسکار یا چاله در خالهای عمیق و ریشهدار است. از همینرو معمولا برای برداشتن خال صورت که سطحی و کوچک باشند، استفاده میشود.
رفع خال با جراحی به سه روش انجام میشود:
اگر در بررسیهای فیزیکی، پزشک متخصص پوست متوجه شود خالهای شما ریشه عمیقی ندارند و غیر سرطانی هستند، ممکن است روش کرایو یا فریز کردن را توصیه کند. در این روش به کمک دستگاه مخصوص مقدار مشخصی نیتروژن مایع را روی خال میریزند.
درواقع توسط شوک سرمایی ایجاد شده فرآیند خونرسانی به سلولهای خال متوقف خواهد شد و پزشک برای برداشتن آنها اقدام میکند. روش کرایو یا فریز کردن را میتوان بهترین روش برای برداشتن خال صورت دانست. یکی از معایب بزرگ این روش عدم کنترل کامل پزشک و امکان آسیب رسیدن به سلولهای سالم پوستی است.
رفع خال با پلاسما یکی از جدیدترین روشهای درمانی و زیباییبخش است. به کمک این روش میتوان خال نواحی حساس صورت مانند پلک و گوشه چشم را بدون درد و خونریزی برطرف کرد. از طرفی دقت بالا و جای زخم بسیار کوچک از مزیتهای برداشتن خال با پلاسما محسوب میشود.
در این روش به کمک امواج رادیوفرکانسی (RF) لایههای مختلف خال، زگیل و سایر ضایعات پوستی تراشیده میشود. درنتیجه اگر پزشک متخصص پوست در انجام این روش مهارت کافی داشته باشد، بهدلیل کنترلی که بر روی بافت مورد نظر دارد، رفع خال بسیار تمیز و بدون هیچ جای اسکاری انجام خواهد شد.
بستن *نام و نام خانوادگی * پست الکترونیک * متن پیام |